Google дослідила, чи задоволені українці онлайн-покупками, картинка с покупками.

картинка с покупками


Google дослідила, чи задоволені українці онлайн-покупками


Google дослідила, чи задоволені українці онлайн-покупками, картинка с покупками.


Компанія Google замовила велике дослідження задоволеності онлайн-покупками жителів кількох країн. У тому числі дізналися думку українців.


Дослідження на замовлення пошукового гіганта провела компанія KANTAR. Онлайн-опитування провели в 17 країнах світу в період із квітня по травень поточного року. Як повідомили в Google, усього в дослідженні взяли участь 35 тис. осіб, 2 тис. з яких живуть в Україні та здійснюють онлайн-покупки.


У результаті аналізу отриманих даних дослідники прийшли до висновку, що українці оцінили нижче свій рівень задоволеності покупками в онлайн-магазинах, ніж опитані з інших країн. 59% українців, що взяли участь в опитуванні, оцінили свій досвід взаємодії із ритейлерами в Мережі, як відмінний або задовільний. Для порівняння, у середньому у світі цей показник на 10% вище.



Google дослідила, чи задоволені українці онлайн-покупками, картинка с покупками.
Згідно з дослідженням, в Україні покупці в середньому знають 12 онлайн-магазинів, але лише в трьох із них роблять покупки. Хоча подібна картина спостерігалася у всіх країнах, де проводилося опитування. 35% українських покупців після отримання замовленого товару більше не зверталися до цього ритейлера (у світі цей показник нижчий – 22%), а 65% опитаних робили повторні замовлення (у світі – 78%). Але при цьому жителі України з більшою готовністю радять онлайн-магазини, що їм сподобалися, своїм знайомим. Кількість таких людей становить 53%. А ось у світі в середньому тільки 48% покупців настільки ж щедрі на похвалу.


Вище всього покупці українських онлайн-магазинів оцінюють їх асортимент (60%) і легкість навігації сайтів і системи пошуку товарів (55%). А ось найнижче опитані оцінили простоту повернення товару (30% поставили в цьому пункті оцінку «відмінно» або «дуже добре»), а також програми лояльності (31%) і наявність безкоштовної доставки (34%). До слова, про доставку. 35% опитаних в Україні залишилися задоволені опцією гарантованої дати доставки, яку пропонують деякі онлайн-ритейлери. І 38% повністю задоволені швидкістю доставки замовлень.


Ще повідомляється, що 51% учасників опитування, ініційованого Google, позитивно оцінили простоту та швидкість обробки оплати на сайтах. І 58% людей залишилися задоволені швидкістю завантаження сайтів і мобільних застосунків ритейлерів.




Заключение: Google дослідила, чи задоволені українці онлайн-покупками Компанія Google замовила велике дослідження задоволеності онлайн-покупками жителів кількох країн. У тому числі дізналися думку

Комментариев нет:

Отправить комментарий